Šparglji z rukolo na žaru

Jul 15th, 2009 | Avtor | Kategorija: Recepti

sparglji
Sestavine:
Šparglji, olivno olje, balzamični kis, rukola, sol

Priprava:
Sveže obrane zelene šparglje nežno popečemo na žaru na katerega popakamo malce olivnega olja. Tik pred koncem pečenja dodamo rukolo, posolimo in vse skupaj poškropimo z balzamičnim kisom. Slasten obrok je pripravljen!

Ali ste vedeli?

  • sezona za nabiranje špargljev je od aprila do sredine junija
  • šparglji bi naj povečevali moško spolno moč
  • Mladi poganjki so bogati z vitamini A, B in C, vsebujejo železo, fosfor, kalcij, mangan in druge minerale
  • šparglji delujejo kot blag diuretik, lajšajo prebavo, pomagajo pri delovanju jeter, pospešuje nastajanje veznega tkiva ter zbujajo tek.
Tags: , ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.