Nosečnost in hujšanje

Jul 15th, 2009 | Avtor | Kategorija: Hujšanje

nosecnost-hujsanje-150Nosečnice morajo paziti, da se ne zredijo preveč. Seveda pa to še ne pomeni, da morajo biti na karšnikoli dieti. Ravno nasprotno! Diete v nosečnosti vsekakor odpadejo.

V nosečnosti je priporočljivo jesti večkrat po malem. Poudarek naj bo na sadnju in zelenjavi. Ženske, ki v času nosečnosti pretirano skrbijo za prehrano, tvegajo zdravstvene težave pri razvoju otroka. S hujšanjem lahko otroček v trebuhu utrpi veliko škodo, saj ne bo dobil potrebnih vitaminov in ostalih hranljivih snovi, ki so potrebne za razvoj. Hujšanje v nosečnosti lahko pripelje tudi do prezgodnjega poroda.

Mit, ki pravi, da morate jesti za dva, je zastarel. V času nosečnosti potrebuje ženska le okoli 10 do 15 odstotkov kalorij več kot takrat, ko se nahaja v “normalnem” stanju.

V času nosečnosti je priporočljivo upoštevati pravila zdrave in uravnotežene prehrane. Med nosečnostjo se priporoča tudi veliko gibanja. Redna telovadba pomaga nadzirati telesno težo mater.

Med nosečnostjo pridobljene kilograme naj nosečnice začnejo odpravljati po porodu. Da se bodo lažje znebile odvečnih kilogramov pa se je koristno že med nosečnostjo prehranjevati zdravo, kakor tudi skrbeti za redno telesno aktivnost. Tiste nosečnice, ki bodo to upoštevale, bodo po porodu hitro izgubile pridobljene kilograme, ki so se nabrali v času nosečnosti.

Tags: ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.