Bučna juha in ljubezen

Dec 19th, 2023 | Avtor | Kategorija: Recepti

Gospod Marko Weber, direktor uglednega podjetja, je bil znan po svojem zahtevnem okusu in visokih standardih, tako v poslovnem kot tudi v osebnem življenju. Njegova tajnica, gospodična Ana Fischer, je bila spretna gospodinja in ljubiteljska kuharica, zato ni presenetljivo, da je njena kuharska spretnost prišla v ospredje, ko jo je povabil domov.

Ana je živela na idiličnem podeželju, kjer je imela svojo majhno kmetijo. Na svoji njivi je z ljubeznijo gojila raznovrstno zelenjavo, med katero je izstopala muškatna buča. Ta jesen je bila še posebej bogata z muškatnimi bučami, ki so se obilo razraščale na sončnih gredicah.

Ko je Marko izvedel za Anino kulinarično spretnost in okusne buče, se je odločil, da jo povabi k sebi domov na večerjo. Ana je z veseljem sprejela povabilo in se odpravila k direktorjevi vili, oborožena z najboljšimi domačimi organskimi zelišči in muškatnimi bučami iz svojega vrta.

bučna juhaKo je Marko stopil skozi vrata, ga je pričakal prijeten vonj po sveže pripravljeni bučni juhi. Ana ga je povabila v jedilnico, kjer je bila na mizi postavljena nežno osvetljena sveča in krožniki, polni dišeče bučne juhe. Direktorju so bili všeč prefinjeni okusi in aromatične note, ki so se prepletale v vsakem požirku bučne juhe.

Ana je s ponosom povedala, da je juho pripravila iz muškatnih buč, ki so rasle na njeni njivi, ter dodala sveža zelišča, ki jih je skrbno izbrala. Vendar je imela tudi svoje presenečenje za direktorja – nekaj feferona, ki naj bi po njenem prepričanju delovalo kot afrodizijak.

Če vas zanima po kakšnem receptu je bila narejena bučna juha, ki jo je skuhala Ana, kliknite na povezavo.

Medtem ko sta uživala v slastni bučni juhi, sta se pogovarjala o vsakdanjih stvareh, se smejala in ugotovila, da delita ljubezen do dobre hrane. Vonj po juhi je ustvarjal prijetno vzdušje, a občutek začinjenosti zaradi feferona je dodajal še dodatno iskrico.

Ko sta končala obrok, sta se preselila v udoben del doma, kjer sta nadaljevala s prijetnim večerom ob soju sveč in poslušanju romantične glasbe. Večer je postajal vedno bolj sproščen, sledil je ples, objemanje, nežni dotiki, s teles so spolzele obleke. Kako se je zgodba odvila naprej pa naj bo prepuščeno vaši domišljiji. Zgodba o večerji katera glavna jed je bila bučna juha, se je končala kot prava kulinarično-ljubezenska pustolovščina, ki je povezala direktorja in tajnico na popolnoma nov način.

Tags: , ,

Comments are closed.