10 nasvetov za zbijanje kalorij

Jul 22nd, 2010 | Avtor | Kategorija: Hujšanje

piščanecVčasih zadostuje že nekaj malenkosti, nekaj ne preveč obremenjujočih sprememb v prehranjevalnih navadah in že boste lahko prevzeli nadzor nad svojimi kilogrami.

  1. Na krožniku naj vedno ostane še kakšen grižljaj ali dva. Nekatere raziskave so pokazale, da so imajo mnogi ljudje ukoreninjeno navado, da pojedo prav vse na krožniku, pa čeprav so bili že na polovici siti.
  2. Kuhanemu piščancu odstranite kožo. Še vedno boste ohranili njegovo sočnost, a se na enostaven način znebili 150 kalorijam in 13 gramom maščobe.
  3. Ko si boste zjutraj naredili naravni sok miksajte sadje vsaj 5 minut (hitro in enostavno ga boste naredili s sokovnikom Power Juicer Express). Bolj ko bo sok spenjen in več ko bo zraka v vaši pijači, bolj se boste počutili napolnjeni in zato manj lačni.
  4. Sendviče in burgerje vedno jejte tako da jih razprete in vsako polovico pojeste posebej.
  5. Pred obrokom si privoščite juho bodisi bistro ali paradižnikovo juho, ne pa kremne. Po nekaterih raziskavah ljudje, ki si želodčke najprej napolnijo z dobro domačo juho, kasneje pojejo za 100 kalorij manj kot bi sicer.
  6. Zamenjajte tablico čokolade (235 kalorij) za kozarec lahkega sojinega mleka z okusom čokolade (120 kalorij).
  7. Odvadite se margarini ali maslu, namazanih na prav vsakem koščku kruha.
  8. Namesto kozarca vina (približno 180 kalorij) si naročite brizganec z belim vinom (80 kalorij).
  9. Pekoča hrana je znana kot odličen zaviralec apetita. V neki raziskavi so preračunali, da so tisti ljudje, ki so zaužili začinjeno hrano, v naslednjih treh urah zaužili do 200 kalorij manj kot ljubitelji nezačinjene hrane.
  10. Recite siru ne (sploh polnomastnemu) tako na solatah kot testeninah. Če ste njihov nepoboljšljiv ljubitelj, jih vsaj zamenjajte z manj mastno različico.

Vir: Top Shop

Tags: , , ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.