Zdravljenje celulita

Nov 9th, 2010 | Avtor | Kategorija: Celulit

zdravljenje celulitaZdravljenje celulita je področje mnogih samooklicanih strokovnjakov. Zdravilišča in kozmetična industrija obljubljajo čudotvorne kreme in masaže v boju s celulitom. Toda, ta “bolezen” se lahko učinkovito pozdravi samo s hormonsko terapijo in pravilno prehrano ter redno vadbo.
Hormonska terapija
Bodite pozorni pri hormonski terapiji, ker je zelo zahrbtna in lahko povzroči številne stranske in nezaželene učinke. Ker lahko z dodajanjem hormona za zdravljenje enega simptoma, porušimo ravnovesje tega hormona na drugem področju. Če se odločite za hormonsko terapijo, se nedvomno posvetujte s svojim ginekologom.

Redna vadba in zdrava prehrana
Najboljši način zdravljenja slabe cirkulacije je redna vadba in dobre prehranjevalne navade. Največji strup za naše telo je vsekakor hitra hrana (fast food), ki naše ledvice in jetra napolni s strupenimi odpadki. Prekomerni odpadki upočasnijo pretok limfe, ki povzroča, da se odpadni material nabira v telesu, skupaj z maščobo.

Kaj lahko naredimo sami?
Brez zdrave hrane in veliko svežega sadja in zelenjave ne gre! Prepričajte se, da dnevno vnesete v telo vse potrebne prehranske gradnike. Če ne zaužijete dovolj sadja in zelenjave, razmislite o dodatkih k prehrani, posebno multivitamin.

Ker vsi vemo, da k zdravemu načinu življenja sodi tudi redna vadba, je tudi ta neobhodna. Redna vadba poveča presnovo, kar pomaga telesu pri kurjenju maščob. Aerobna in anaerobna vadba naj bi bila na vašem dnevnem redu. Aerobna vadba vključuje hojo, tek, plavanje, medtem ko se anaerobna vadba osredotoči na vaje z utežmi ter na vaje, ki zadevajo boke, zadnjico, bedra, pri čemer se masno tkivo spreminja v čisto mišico.

Zmanjševanje maščob v telesu, pospeševanje limfne cirkulacije, vitamini in zdravljenje neuravovešenega estrogena vam bo pomagalo da se boste rešili nezaželjenega celulita.

Vir: Top Shop

Tags: ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.