Kako izgubiti kilograme brez diete in napora?

Nov 9th, 2010 | Avtor | Kategorija: Diete

izguba kilogramovDanes skoraj ni človeka, ki ne bi želel imeti idealne, privlačne postave, kot nam jo narekujejo modni trendi. Dejstvo je tudi, da vse več otrok in odraslih trpi zaradi prekomerne telesne teže, s katero se bolj ali manj neuspešno soočajo.

Dieta ali fizična aktivnost?
Za nekatere je dovolj krajša dieta ali rahlo povečana telesna aktivnost, nekateri pa nikakor ne morejo pokuriti odvečnih maščob, ki se nabirajo v telesu. Kako se lotiti hujšanja, če nimate volje?

Volja je pri telesni aktivnosti ali pri dieti najbolj pomembna. Če nimate volje in energije, da bi obiskovali fitnes studio, se rekreirali ali pa se držali diete, zaradi katere ste stalno lačni, si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo kljub temu pomagali do lepše postave.
Pri hrani je pomembno zaporedje!

Ni se vam potrebno odreči hrani, ki jo imate radi, pomembno je le v kakšnem zaporedju jo jeste. Ko si privoščite obilno kosilo poskrbite, da boste jedli v pravilnem vrstnem redu:

  1. Tekočina – naj bo prva na vašem vrstnem redu uživanja hrane. Tako kot vsaka druga substanca, ki jo zaužijemo, voda zapolni prostor v želodcu. Dva kozarca vode pred obrokom bosta želodcu omogočila lažjo prebavo, poleg tega pa boste hitreje napolnili želodec in boste hitreje siti.
  2. Solata – solata, kakršnakoli že, verjetno vsebuje najmanj kalorij v vašem obroku. Poleg tega razgrajena zelenjava v želodcu zavzame veliko prostora in zelenjava nam hitreje da občutek sitosti kot ostale jedi. Še preden boste pojedli kosilo do konca, boste že siti!
  3. Ogljikovi hidrati – so tako kot solata zelo nasitni, čeprav imajo več kalorij. Tako da pozor: ne pretiravajte z njimi! Na ta način lahko – brez odrekanja – različna hranila ločite in ne zaužijete več različnih jedi hkrati. Učinek je podoben kot pri zelenjavi.
  4. Ostale jedi – ki ste jih predvideli za kosilo in imajo največ kalorij, pojejte čisto na koncu. To seveda vključuje tudi posladek. Na tak način boste ponavadi siti, še preden se te hrane lotite in vnos kalorij pri vaših obrokih se bo drastično zmanjšal.

Vzemite si čas za obrok! Tudi če nimate časa ali pa, če se vam mudi, si morate vzeti čas za obrok. Za to obstaja povsem praktičen razlog, ki lahko močno spremeni vaše prehranjevalne navade:

* Možgani zaznajo, da jemo oziroma da smo siti šele 20 minut po tem, ko začnemo uživati hrano. Če jeste hitro, lahko v 20 minutah pojeste veliko več, kot pa potrebujete. Če si vzamete čas za hrano in jeste počasi, boste po 20 minutah siti, pojedli pa boste veliko manj hrane.

Vir: Top Shop

Tags: , ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.