Higiena in kozmetika

Jul 23rd, 2022 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

Včasih je veljalo, da je nega kože in skrb za videz ženska domena in je zato na trgu prevladovala ženska kozmetika. Toda sedaj so drugi časi in skrb za videz je postal tudi domena moških. Stereotipne vloge moških in žensk so se sedaj sesule. In tako je poleg ženske kozmetike postala pomembna tudi moška kozmetika. Če vas zanima ženska in moška kozmetika si oglejte široko in pestro ponudbo izdelkov na spletni strani Shoptok.si. Moški kozmetični izdelki se razlikujejo od ženskih. Zakaj?

Odgovor je v tem, da sta ženska in moška koža različni zato imamo tudi različno žensko in moško kozmetiko. Moška koža je debelejša, kajti kolagen vpliva a debelino kože. Koža je sestavljena iz zunanjega dela kože in dermisa pod njo. 80 % dermisa sestavlja kolagen, ki je odvisen od hormonov. Pri moških se nivo hormonov bistveno ne spreminja, zato je razvoj gub pri njih sorazmerno počasnejši. Moški imajo tudi večje kožne pore, saj se jim izloča več sebuma. Moška kozmetika mora tako imeti večji nadzor nad izločanjem sebuma, ženska kozmetika pa mora biti močna v preprečevanju nastanka gub.

Higiena in kozmetika

Pri nas lahko kupite vrsto izdelkov za higieno in kozmetiko. Beseda higiena izvira iz grščine. Hčeri boga medicine je namreč ime Hygieia in je boginja zdravja in preventive. Higiena je veda o preventivnem preprečevanju bolezni. Vsi antični narodi so postavljali higieno na visoko mesto. Egipčani so imeli v stanovanja napeljano tekočo vodo, Grki so se zdrgnili s peskom in pepelom, Rimljani so redno uporabljali terme. Vsi so visoko cenili tudi izdelke za negovanje kože.

Zelo pomembno je, da so izdelki, ki spadajo v produktno kategorijo higiena in kozmetika kvalitetni in prijazni za uporabnika. Higiena telesa je ključna za zdravje. Od higiene je odvisno tudi naše dobro počutje.  Izdelki za higieno morajo biti koži prijazni, ne smejo jo izsušiti in ne smejo povzročiti alergijske reakcije. Pomiriti morajo razdraženo kožo. Pravilno izbrani higienski in kozmetični izdelki bodo tudi odpravili nekatere težave s kožo. Koža je za zaščito našega telesa izjemno pomembna, zato moramo skrbeti, da ostane zdrava.

Tags: , ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.