Zamenjava upravnika

May 24th, 2020 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

V kolikor imate v lasti nepremičnino in živite v večstanovanjskem objektu potem ste verjetno že seznanjeni, da v kolikor ima vaš objekt več kot 2 etažna lastnika in 8 posameznih delov, potrebujete upravnika vaše stavbe. Kako izbrati primernega upravnika? Svetujemo vam, da se posvetujete z vašimi prijatelji kako so zadovoljni z upravnikom, ki ga imajo. Eden izmed pomembnih dejavnikov pri izbiranju upravnika stavbe je tudi višina obratovalnih stroškov, ki vam jih upravnik zaračuna.Če vas zanima zamenjava upravnika, kliknite na https://www.spl.si/iscete-upravnika.html

Vsekakor pa je zelo pomembna vloga upravnika ta, da vam pomaga vzdrževati vašo stavbo in da skuša ohranjati njeno vrednost. Vsaka stavba je namreč podvržena staranju in propadanju v primeru, da zanjo ne skrbimo tako kot bi morali. Upravnik tudi usklajuje različne interese lastnikov stanovanj. Verjemite, da je v kakšni stolpnici z več kot 60 lastniki to zelo zahtevno opravilo. Nekateri bi namreč želeli namestiti zapornico pred parkirni prostor, ki ga uporabljajo, drugi bi radi šli v zamenjavo fasade, nekaterim se zdi pomembneje, da bi prenovili dvigalo, spet tretji pa se pritožujejo nad keramičnimi ploščicami v skupnih prostorih.

Predlogi o morebitnih investicijah se običajno zbirajo na zboru etažnih lastnikov na katerem se o predlogih tudi predebatira. Ko se stanovalci odločijo za določeno investicijo, jim upravnik pomaga pridobiti ponudbe različnih izvajalcev. Seveda ni nič narobe v kolikor stanovalci tudi sami kontaktirajo določene izvajalce in sami pridobijo kakšno ponudbo. V tem primeru se lahko izognemo neprijetnim občutkom, da je upravnik pridobil ponudbe od svojih prijateljskih podjetij, ki so v končno ceno vkalkulirali tudi določeno provizijo kot nagrado za upravnika. Tega je bilo v preteklosti namreč zelo veliko. Ker so stroški večjih investicij običajno zelo veliki, so bile tudi tako izplačane provizije zelo velike. In če se takšnim zadevam lahko izognemo, pomeni, da smo prihranili kar nekaj denarja, ki ga lahko razporedimo v druge investicije, ki jih stanovanjski objekt pravtako potrebuje.

Tags:

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.