Kako do uspešnih diet?

May 11th, 2011 | Avtor | Kategorija: Diete

Da kratkoročne sadne, riževe, paradižnikove idr. diete in nato vrnitev na star način prehranjevanja niso vodilo k uspehu, saj se izgubljeni kilogrami prej ko slej vrnejo, čivkajo že vrabci. Ključ do uspeha je trajno spremenjen življenjski slog. Kaj pravzaprav to pomeni?

Sprememba v življenjskega sloga vključuje notranje in dolgotrajne spremembe v vašem odnosu do hrane, do prehranjevanja in do fizičnih aktivnosti. Tako spoznate, da osnovni problem ni ravno v tem, kaj jeste ali celo koliko pojeste, temveč kako in zakaj jeste – problem je v nezavednem in impulzivnem prehranjevanju in/ali izkoriščanju hrane za obvladovanje vaših čustev …

Procesa, kako pravilno in zadostno poskrbeti za svoje čustveno, fizično in duhovno zdravje, pa se učite celo življenje, saj se stalno spreminjate, tako kot se spreminjajo vaše potrebe in razmere, v katerih živite. Ključ do stalne izgube telesne teže in do tega, da ste srečni in zadovoljni sami s seboj in s svojim življenjem, je v tem, da prevzamete odgovornost za stvari, ki jih lahko nadzirate, vse ostale pa pustite. Hujšanje tako ne bo več problem, diete pa bodo končno imele dolgoročni učinek.

Tags: , ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.