Odstranjevanje dlačic

Jun 16th, 2011 | Avtor | Kategorija: Plačane objave

Odstranjevanje dlačic z voskanjem ima dolgotrajno tradicijo. Precej daljšo kot si marsikdo misli. S pomočjo voska so dlačice odstranjevali že stari Egipčani, ki so posvečali veliko pozornosti lepoti in negi telesa. Egipčani so za odstranjevanje dlačic uporabljali zmes, ki je vsebovala med. Tradicija odstranjevanja dlačic se je nadaljevala tudi v antični Grčiji.

Pri depilaciji gre v bistvu za odstranjevanje dlačic nad površino kože. Če se ne opravi pravilno, lahko pride do vraščenih dlak, ki lahko povzročijo vnetja. Depilacija se običajno izvaja z britjem ali voskanjem. V kozmetičnih salonih je v zadnjem času še posebej popularna epilacija pri kateri gre za lasersko odstranjevanje dlačic.

Med ženskami je še posebej popularna bikini depilacija pri kateri gre za odstranjevanje dlak v okolici intimnih predelov. Tista dekleta, ki se želijo popolnoma znebiti dlačic, uporabijo postopek brazilske depilacije, ki je po eni strani rahlo boleč, po drugi strani pa se po opravljenem postopku počutijo ženske bolj ženstvene, zapeljive in sexy, saj je njihova koža okoli intimnih predelov popolnoma gladka.

Tags: ,

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.