Pazite na prehrano

Jul 22nd, 2010 | Avtor | Kategorija: Hujšanje

prehranaKilogram maščobnega tkiva vsebuje približno 9000 kcal. Če hočete v enem tednu shujšati 1 kg, potem morate v telesu narediti energijski minus 9000 kcal. Ne glede na to, kako intenzivno se posvečate vadbi ali zmanjševanju kalorij, ne poskušajte izgubiti več kot pol kilograma na teden in ne jejte manj kot 1400 kcal (moški) in 1200 kcal (ženske) na dan. Dodajmo še, ne samo jesti manj, temveč tudi jesti bolj pravilno. Prav na slednjem je padlo na “izpitu” največje število shujševalnih diet.

zguba odvečne teže ni tako enostavna, kot bi marsikdo rad videl in si želel. Če vadite 20 min 3-krat tedensko, se bosta splošna kondicija in zdravje vsekakor dvignila, ni pa to dovolj za resen napredek pri hujšanju. Priporočljivo je vaditi najmanj 45 minut 5-krat na teden. Ko vadite, se zavedajte, da igra veliko vlogo pri hujšanju tudi genetska pogojenost in starost. Nekateri ljudje pač hitreje izgubijo svoje kilograme.

Pri hujšanju je vztrajnost pravilo. Morda se bo zgodilo celo to, da boste kljub vadbi in manjšemu vnosu hrane v telo imeli nespremenjeno težo. To je vmesno kritično obdobje, ko marsikdo izgubi voljo. Z močno voljo boste uspešno prešli tudi to krizo. Vedite, da bo trud slej ko prej poplačan in rezultati vidni. Telo vam bo hvaležno!

Vir: Top Shop

Tags:

Napiši komentar

You must be Prijavljen si kot to post a comment.